Body

Асоциацията на парковете в България (АПБ) организира първото от общо 4 обучения за застъпничество за опазване на природата. То ще се проведе в Пловдив на 21-22 февруари от експертите Добромир Добринов, Александър Дунчев, Тома Белев и Стефан Аврамов.

Обучението в Пловдив ще се проведе в хотел "Алианс" от 10.00ч в събота (21 февруари) до 16,00ч в неделя (22 февруари). Въз основа на разработения от експертите наръчник за зелено застъпничество ще бъде представен опитът на природозащитното движение от публични кампании по казуси за опазване на природата (Странджа, Иракли и други), включително синтезирани практически знания за законовите процедури за гражданско участие и контрол според правните норми в България.

Добре дошли са всички за активни младежи, представители на НПО и служители на държавната администрация от Южна България . АПБ ще осигури хотелско настаняване и ще възстанови разходи до размера на цената на билет с публичен транспорт в едната посока за ограничен брой участници от населени места извън Пловдив.

За участници от други райони на страната са предвидени следващите обучения, които ще се проведат в Габрово, Варна и София. Обученията са част от проекта „За по-ефективна гражданска защита на природата: Обучения за зелено застъпничество”, който АПБ изпълнява с финансиране от Програмата за подкрепа на НПО в България по финансовия механизъм на ЕИП за 2009 – 2014 г. Регистрации за обучението ще се приемат до 15 февруари 2015 г., а регистрационния формуляр можете да свалите от секция "Документи" в раздел "Застъпничество".